Hvorfor ikke ringe efter en algespecialist

”Gør det selv-folket” viger ikke af vejen for noget. Man har da selvfølgeligt sin egen højtryksrenser, og så kan man da også selv klare det der med at rense fliser, tage, vægge, terrasser for alger, mos og lav. Og selvfølgeligt kan man da også selv rense sine tagrender for gamle blade og al det skidt, der hober sig op i dem.

Og det kan da godt være, at man har den billigste renser, der findes på markedet. Det kan også være den er så diminutiv, at man mest af alt kommer til at tænke på en elektrisk tandbørste. Men den opleves sikkert som god nok for alle husejere, der ejer sådan en. Og med en lille smule respekt for sig selv, ville sådan en husejer ikke i sin vildeste fantasi drømme om at ringe efter en professionel? Eller kunne de alligevel, for så let og ufarligt er det altså heller ikke at kravle rundt på tage og op og ned ad stiger.

Vi er er jo ikke alle de samme spændstige gazeller som i vores unge dage. Sikkerheden er vigtig, når man vil vedligeholde sit hus. Utallige husejere, der klatrer op på en stige, kan godt finde på forsøge at fjerne noget meldug under husets tagskæg med en højtryksspuler i hånden.

Lad os lige stoppe op for et øjeblik. Hvad er det lige der sker her, når du starter højtryksrenseren? Glem ikke kraften fra et tilbageslag fra vandtrykket. Når der virkeligt går galt, kan det skyldes noget så sindssygt som det, at du står på en stige 4 meter eller mere oppe, mens du starter renseren?

Tænk dig om

Skulle du ikke lige tage og tænke lidt på din familie og ikke at forglemme – dig selv. Den slags er virkeligt dumdristigt. Bemærk lige sammensætning af ordet dumdristig. Ja rigtigt, der står DUM. Hvordan i al verden kan du overhovedet tro, at det skulle kunne gå godt at højtryksrense under tagskægget fra en stige.

En virkelig professionel kunne ikke drømme om at gøre sådan noget. Den slags skal ikke foregå fra en stige, men fra et stillads, og så er spørgsmålet, om du lige ligger inde med sådan en?

En sand ”pro” vil naturligvis først bruge den almindelige spulings metode. Den kan du altid bruge, når der er tale om lidt snavs på væggene. Selvfølgelig skal du bruge almindeligt vandtryk i den forbindelse. Kan du ikke nøjes med det, er det på tide at ”løfte knoglen” og ringe til Algespecialisten (ikke den nærmeste selvbestaltede ven eller nabo).

Det er straks værre, hvis der er skimmelsvamp, mos eller svære plamager af lav, der skal bortvaskes så højt oppe, at du ikke kan nå. Her er er der god grund til at ringe til ”profferne”, så du er ikke fristes til at gøre noget, der er usikkert.

Nu er jeg altså ikke en smart sælger, der vil bilde dig ind, at husejere ikke kan rense deres terrasse eller altaner og balkoner med en højtryksrenser. Sagen er imidlertid den, at vi på trods af ”gør det selv-bacillen” ofte alligevel ender med at få opkald fra villaejere, der allerede forsøgte at spule noget rent, uden det lykkedes.

En meget beskidt overflade kan f.eks. være sværere at rengøre end du lige tror. Husejere kan bruge en hel lørdag på at rense for alligevel at ende med at ringe til specialisten.

Alt i orden, at du vil selv, og har du en højtryksrenser, skal du selvfølgelig bruge den. Men gør det kun, hvis det kan ske på en sikker måde, og kun hvis du selv kan gøre det indenfor en rimelig tidsramme. Algespecialisten kan altid give dig gode staldtips.

Ægte fagfolk ser ikke den flittige boligejer som en trussel. Vi er mere end glade for at hjælpe for trods alt ved specialisten godt, at der hurtig kan opstå et behov for at indkalde kavaleriet, når der brug for det.