Boligstøtte – Se hvornår du får det udbetalt i 2024

I de vilde 1960’ere var der rivende gang i udviklingen og det gælder også på bolig området. Der blev opført det ene nybyggeri efter det andet og det gjorde, at befolkningen pludselig fik adgang til moderne bekvemmeligheder, som man ikke tidligere havde haft. I mange af de gamle boliger, som var bygget mange år tidligere, var der hverken bad eller toilet, så det måtte man dele med andre beboere. Men den tid sluttede, da man byggede tusinder af boliger, der have toilet og bad i hver eneste lejlighed. Det gælder især i hovedstadsområdet, hvor der virkelig skete en stigning i antallet af nybyggerier. Dertil kommer der indlagt varme i boligerne, hvilket også var noget helt nyt som de færreste have været vant til. Slut med skimmelsvamp og andre uheldige konsekvenser, som man desværre var vant til at leve med i den gamle boliger. Det havde dog en kedelig konsekvens.

Konsekvensen af alle disse moderne tilføjelser var, at huslejen blev en hel del dyrere end mange var vant til. Faktisk var der mange, som ikke havde en chance for at betale husleje og derfor risikerede at miste deres hjem. Men faktum var, at man jo stadig havde brug for et hjem og derfor blev folk boende, selvom det var en dyr fornøjelse. Heldigvis for de mange tusinde borgere, der ellers stod til at komme i økonomisk klemme, valgte regeringen at indføre begrebet boligstøtte eller boligsikring. Dette var et tilskud, som gjorde det nemmere at betale sin husleje og dermed få en stabil økonomi. Det var et af de store tiltag indenfor dansk velfærd og et som vi stadig nyder godt af i 2024.

 • Januar – Tirsdag den 2. januar 2024
 • Februar – Torsdag den 1. februar 2024
 • Marts – Fredag den 1. marts 2024
 • April – Tirsdag den 2. april 2024
 • Maj – Onsdag den 1. maj 2024
 • Juni – Mandag den 3. juni 2024
 • Juli – Mandag den 1. juli 2024
 • August – Torsdag den 1. august 2024
 • September – Mandag den 2. september 2024
 • Oktober – Tirsdag den 1. oktober 2024
 • November – Fredag den 1. november 2024
 • December – Mandag den 2. december 2024

Hvor meget får man i boligstøtte?

Når man ansøger om boligstøtte, så vil man naturligvis gerne vide hvor meget man er berettiget til at modtage. Derfor er det vigtigt at man først og fremmes sætter sig ind i tingene. Man kan ansøge om boligstøtte, hvis man bor i lejebolig, der lever op til forskellige fastsatte krav. Disse krav omfatter blandt andet husstandens indkomst, hvor stor boligen er og hvor mange der bor i huset. Det er kun huslejen man får støtte til, så det omfatter altså ikke udgifter til varme, vand og el.

Det er dog uendeligt mange faktorer, der er med til at afgøre om man kan modtage boligstøtte, så det kan være uhyre svært at finde et helt præcist svar på, hvor meget man kan få udbetalt. Men det drejer sig om minimum 250 kroner om måneden og maksimalt 4429 kroner om måneden. Det kan være en stor hjælp, hvis man døjer lidt med økonomien, så det er vigtigt at man sørger for at få ansøgt, hvis man ikke allerede modtager boligstøtte.

Man kan få helt op til 60 % af sin husleje i boligstøtte, hvilket må siges at være et ganske flot tal. Derudover bliver der trukket 18 % af husstandens indkomst, der overstiger 143.600 kroner årligt. Er der mere end et enkelt barn i husstanden, så forøges denne grænse med 37.800 kroner om året. 37.800 kroner pr. barn vel at mærke.

Som nævnt tidligere, så har ens indkomst altså stor indflydelse på hvor meget man kan få i boligstøtte. Faktisk er det en af de faktorer, der har allermest betydning. Det betyder kort fortalt, at man kan få langt mere udbetalt i boligstøtte, hvis man bor alene i boligen og dermed selv skal stå for alle udgifter. Hvis man

bor flere, så deler man naturligvis udgifterne og har dermed flere penge til rådighed, og der betyder at man får mindre i boligstøtte.

Men det, der har allerstørst betydning for, hvor meget man får i boligstøtte, er hvor meget man betaler i husleje. Det er fordi, at boligstøtten beregnes på baggrund af huslejens størrelse. Man skal dog lige være opmærksom på, at der ikke skal medregnes ting som el, vand og varme da disse er forbrug og ikke selve huslejen. Derudover er der særlige forhold, hvis man er enlig forsørger som man skal være opmærk som på. Har man spørgsmål, så kan man med fordel læse mere på Borger.dk, hvor man kan finde detaljer om de mange forskellige forhold. Eller kan man ringe til sin kommune og få hjælp.

Indkomst og boligstøtte

Når det kommer til boligstøtte, så er der ikke nogen fastsat grænse for, hvor mange penge man må tjene. Det fungerer altså ikke som ved f.eks. SU, hvor man kun må tjene et fastsat beløb før man bliver modregnet i ydelsen. Det der afgør, hvor meget du må tjene for at få boligstøtte, afhænger af hvor stor din bolig er og hvor meget du betaler i husleje. Dertil har antallet af beboere også indflydelse på boligstøtten, samt hvor meget de tjener tilsammen.

Det betyder altså, at man beregner den boligstøtte, som man kan modtage på baggrund af den samlede husstandsindkomst. Det vil sige, at enhver voksen over 18 år, der tjener mere en 20.100 kroner om året skal medregnes i husstandens indtægt. Det er noget som mange ikke tænker over og derfor er det vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i tingene. Ellers kan man risikere, at man skal betale pegene tilbage.

Ens personlige formue har også betydning for om man kan modtage boligstøtte, for hvis man har en masse penge stående, så har man som sådan ikke behov for støtte til at betale sin husleje. Hvis man har en formue på 753.800 kroner eller derover, så får det indflydelse på om man kan modtage boligstøtte, så man skal altså huske at indberette dette når man ansøger.

Eksempler på boligstøtte

Herunder kan du se et par eksempler på hvor meget man kan få i boligstøtte. Eksemplerne stammer fra Udbetaling Danmark. Det kan være med til at give en smule indblik og måske en ide om, hvor meget du selv vil kunne få i boligstøtte.

Lejlighed uden pensionister

Antal beboere i boligen: 1 voksen / 1 voksen og 1 barn.

Boligens størrelse: 65m2 / 85m2

Månedlig husleje. 4.300 / 5.400 kroner

Man vil kunne modtage boligstøtte hvis ikke den samlede indkomst overstiger 317.200 / 367.200 kroner om året.

Lejlighed med pensionister

Antal beboere i boligen: 1 voksen / 2 voksne.

Boligens størrelse: 65m2 / 85m2

Månedlig husleje. 4.300 / 5.400 kroner

Man vil kunne modtage boligstøtte hvis ikke den samlede indkomst overstiger 317.200 / 367.200 kroner om året.

Kan flere ansøge om boligstøtte?

Det er vigtigt at bide mærke i, at det altså kun er én beboer i boligen, der kan ansøge om boligstøtte. Det er ikke ligegyldigt hvem det er, for det skal være personen, der får trukket huslejen fra sin konto. Det er ikke spor svært at ansøge om boligstørre, for man skal blot gå ind på Borger.dk og udfylde skemaet. Alle husstandens beboere (over 15 år), bortset fra sine egne børn, skal underskrive en fuldmagt, der giver ansøgeren lov til at se deres indkomst.

Behandlingstid og udbetaling

Når man ansøger om boligstøtte, så er der naturligvis en behandlingstid på ens sag, som kan variere en del. Det er forskelligt fra sag til sag, men som regel skal man forvente at der kan gå op til 13 uger førend man går svar på sin ansøgning. Dette skyldes at der kan være mange sager, der skal behandles hvilket lægger beslag på en masse ressourcer og tid.

Det er dog ikke noget man skal bekymre sig om, for den boligstøtte man går glip af får man ude betalt med tilbagevirkende kraft. Så der er ingen katastrofe selvom det kan tage lang tid at behandle en ansøgning.

Tidligere var det de danske kommuner, der håndterede sager om boligstøtte og sørgede for at udbetale pengene til borgerne. Men siden marts 2013 har man overgivet det hele til Udbetaling Danmark. Det er altså Udbetaling Danmark, der står for al det administrative og praktiske mht. boligstøtte og derfor er det også dem du skal retten henvendelse til, hvis der mod forventning skulle gå noget galt. Måske har du ikke fået udbetalt din boligstøtte eller måske har du ikke fået udbetalt nok. Så skal du blot tage fat i Udbetaling Danmark og så hjælper de dig med at finde en ordning.