Det er vigtigt at dele en god seng med den du holder af

Vi tilbringer så meget tid i sengen uden at tænke over, hvor vigtigt det er med en god seng. En seng, der understøtter din krop de rigtige steder, en seng der yder maksimum komfort og hvile og en seng der sikrer at du næste dag kan præstere optimalt på jobbet, i forbindelse med din uddannelse eller bare så dit almene velbefindende er i top -det er Alpha og Omega.

Sengen er et lille stykke indendørs miljø. Den rette seng har ikke bare at gøre med dit fysiske velbefindende, for en sund og god nattesøvn er uomgængeligt en forudsætning for, at du kan bevare et jernhelbred.

Der er forskel på at sove på det bare gulv eller en stenhård briks og så en dejlig blød madras med den rette affjedring, der sikrer dig den optimale søvn. Men hvad med den psykiske dimension. Har du tænkt over hvordan en god seng kan være det allervigtigste i dit samliv med kæresten, den forlovede eller ægtefællen?

En god seng kan hjælpe meget

At have den mest komfortable seng i universet sikrer det optimale samliv – det kan ligefrem være den faktor, der redder et forhold. En skøn madras og dejlige bløde puder er så beroligende, at det kan blive svært at stå op dagen efter. Sengen kan være hjemmets oase, som man nat efter nat søger tilbage til for at finde sin fred og maksimale afslapning.

Det kan i virkeligheden være rædsomt med flere rum og flere tilbud med fritidssysler, når partnere ikke lige vil det samme. Hun vil måske se ”Desperate House Wives”, mens han hellere vil ligge i sengen for at se fodbold. Slutresultatet kan meget vel blive en nat, hvor man dratter i søvn i hvert sit rum.

Næste morgen vågner man så op og føler, at et eller andet er galt. Var der ikke noget der manglede. Det kan for hende være følelsen af at sove i en virkelig god seng, men for begge er der også en psykisk hage ved det hele

I virkeligheden skaber man en følelsesmæssig forstyrrelse. Det, at man ikke sover i samme seng, skaber en indre uro. Manglen på følelsen af tryghed og det, at man ligger og ”putter” er ikke noget, man ønsker at undvære. Man ved hvad man har i soveværelset i form af en gennemtestet komfortabel seng, hvor man ikke føler sig hjemme. Gæstesengen kan ikke skabe det samme.

Sov sammen

Mange par, der ikke deler seng kan have forskellige grunde til det. Man ved kun alt for godt, hvor vigtigt det er at få sin søvn. Intet i verden kan få en til at være så sløv som manglen på en god nats søvn. Hvis ens partner snorker som et damplokomotiv, lister man hurtigt ned til ”Desperate House Wives”.

Parforholdets fjende nr. 1 er så afgjort forskelle m.h.t. søvnmønstre. Og måske handler det også om, at man er sur på hinanden. Så er der ikke langt til beslutningen om at ville sove i hver sit rum.

Beslutningen om at sove adskilt kan gøre det vanskeligere at løse eventuelle problemer i et forhold; det kan ligefrem forårsage ubodeligt skade på forholdet. Er det ikke sådan, at det at dele seng er en udveksling af energi med den person, man sover med. Det kan i nogle tilfælde vær en ganske magtfuld og vidunderlig oplevelse. At afskrive sig selv fra dette, vil skabe en følelse af, at noget mangler i ens kærlighedsliv, selvom man måske ikke præcist kan definere hvad det er.

Hermed er det ikke sagt, at man hele tiden skal sove tæt i hinandens arme natten lang. De fleste mennesker kan ikke sove på den måde. Men mindre kan også gøre det og en første forudsætning for, at det skal kunne øge dit velbefindende er, at du befinder dig et gennemtestet og optimalt sengemiljø.