Delbetaling

Alle danskere holder af at købe nye ting engang imellem og det gælder os alle. Desværre er det ikke altid, at man har råd til at købe det man gerne vil. I hvert fald ikke lige med det samme. I sådanne situationer er det dejligt, hvis man kan købe tingene på afbetaling og dermed afdrage med delbetalinger.

Det samme gælder når man har en bil, der pludselig skal en tur på værkstedet eller hvis vaskemaskinen går i stykker. Det er ikke altid at man kan betale det fulde beløb lige på stående fod, og så kan man risikere at stå med håret i postkassen. I sådan en situation kan delbetalinger være en løsning.

Kort om delbetaling

Men hvad er en delbetaling helt nøjagtigt? Det er kort sagt en måde hvorpå man deler en betaling op i mindre bidder. På den måde behøver man ikke at have det fulde beløb på hånde, men kan i stedet nøjes med en række delbetalinger. Der er naturligvis risici ved at købe på afbetaling, men hvis man sørger for at betale sine afdrag, så er det en ganske smart løsning.

Man skal naturligvis også være opmærksom på, at der oftest tilløber renter, når man køber noget på afbetaling. Det er en pris som forretningen tager for at lade en benytte delbetalinger. Men hvis man finder et sted med rentefri afbetaling eller blot en meget lav rente, så kan det være ganske fordelagtigt.

Læs mere om delbetaling og hvilke fordele der er ved det.

Hvem kan have interesser i delbetaling

Det er forbrugere fra alle samfundslag og i alle aldre, der benytter sig af afbetaling. Man kan altså være interesseret i det, uanset hvem man er og hvor meget man tjener. Det ser man også tydeligt i hvor meget vi benytter os af afbetalingsordninger i dagens Danmark.

Uanset om det er hårde hvidevarer, mobiltelefoner eller biler, så er vi glade for at købe på afbetaling. Delbetalingerne kan man ofte selv være med til at fastlægge. Man aftaler simpelthen med kreditoren, hvor meget man skal betale og hvor ofte.

Jo mindre en ydelse man vil betale, des længere kommer afbetalingen til at løbe over. Dette betyder at renterne stiger og man kommer til at hænge på gælden i længere tid. Det er der ingen der har lyst til, så man vil naturligvis gerne af med gældens hurtigst muligt.

Slip af med gælden hurtigst muligt

Når man vil af med en gæl og slippe for flere delbetalinger, så kan man med fordel skabe sig et køligt overblik. Få styr på hvor meget du skylder og til hvem. Det kan også være, at du kan få din bank til at samle alle dine lån i ét, hvorefter du blot skal lave delbetalinger til banken.

Uanset hvad, så skal man være opmærksom på, at man slipper af med gælden så hurtigt man kan. Klik her og læs mere om, hvordan du gør dette. Det kan gøre en stor forskel og der er faktisk en del ting man selv kan gøre.