Sådan finder du rundt i realkreditlån-muligheder online

Undersøger lån

Dette indhold er sponsoreret

Takket være internettet er det blevet lettere end nogensinde at finde rundt i ens finansieringsmuligheder. Det inkluderer også realkreditlån, hvor internettet gør det lettere at finde det lån som passer perfekt til lige den situation du er i. Læs mere om det her.

Hvad kan man med et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, du kan tage i forbindelse med boligkøb. Lånet kan dække op til 80% af boligens værdi, hvor de sidste 20% enten skal findes gennem egne midler eller et banklån. Der flere muligheder for, hvordan tilbagebetalingen kan foregå, som afhænger af, om du vælger et lån med fast eller variabel rente. 

På https://www.mybanker.dk/skift-bank/realkreditlaan-tilbud/ kan du finde en oversigt over forskellige realkreditlån, så det bliver gjort overskueligt for dig, hvordan du bedst muligt selv kan sammensætte et lån, som passer til den boliginvestering, du har i tankerne.

Et realkreditlån er et af de sikreste lån på markedet, da de typisk er karakteriseret ved lange løbetider og relativt lave renter, hvilket gør lånet forudsigeligt og let at budgettere for låntageren.

Fast eller variabel rente?

Realkreditlån kommer med en rente, som afhænger af det lån, du gennemfører. Et fastforrentet lån vil have en konstant rente gennem hele lånets løbetid, mens en variabel rente kan ændre sig gennem lånets periode, hvor rentetilpasningen skifter med nogle års mellemrum. Det vil altså enten have betydning for, hvor meget du samlet skal betale, og hvor lang en periode lånet skal løbe hen over.

Alt efter din økonomiske situation kan det være belejligt at vælge det ene eller andet type lån. Et flekslån med en variabel rente er typisk mere risikofyldt, fordi tilbagebetalingen kan ændre sig mere – men man kan også afsætte en mere fleksibel tidshorisont at få råd til tilbagebetalingen. Dette undgår man ved et lån med fast rente, mod at denne rente typisk ligger højere som udgangspunkt.

Du skal derfor vurdere, hvilken type lån der passer til dig på baggrund af din nuværende og fremtidige økonomi.

Prisen tilpasses låneren

Der er mange udbydere af realkreditlån, og de vil alle gerne yde en tjeneste, der giver afkast til begge parter. Det kan derfor betale sig at tjekke flere muligheder igennem, for at finde det lån, der bedst matcher dine behov og forventninger. Hvis det ikke fremkommer ved første øjekast, kan det betale til at tale med långiveren, fordi du potentielt kan aftale en mere passende udbetaling og omstændigheder for renten.

Realkreditlån er en vigtig del af boligmarkedet, fordi det kan give dig råderum til at få din drømmebolig. Du skal være skarp på de regler der er, så du får det meste ud af lånet, nu og i fremtiden, når tilbagebetalingen falder.