Lån penge hurtigt

Flere og flere danskere er begyndt at benytte sig af de hurtigt lån, der også går under navnet kviklån. Det er en låntype, der egner sig rigtigt godt, hvis man har behov for hurtige penge eller hvis man ønsker en lidt mere fleksibel økonomi.

Vi vil gerne være med til at sikre, at du ved alt hvad du behøver om hurtige lån således, at du kan gøre det på den mest hensigtsmæssige måde. Det er altid en stor beslutning at låne penge og derfor er det ikke noget, som man skal kaste sig hovedløst ind i. Måske betyder det, at man skal bruge en smule tid på at sætte sig ind i sagerne, men det er noget der kan betale sig i det lange løb.

Vi har samlet en række af de oftest stillede spørgsmål, som danskerne kommer med når det handler om at lån penge hurtigt. Er dit spørgsmål ikke med på listen, så kan du helt sikkert finde svar ved hjælp af en hurtig Google-søgning.

Det er dog nemt at skabe sig et hurtigt overblik hvis man ser på følgende tabel, der giver en smule indsigt i de forskellige lånevirksomheder på det danske marked:

Hvad er kendetegnende for hurtige lån?

Hurtige lån eller kviklån er en bred betegnelse, der dækker over en masse forskellige lån. Det er naturligvis hurtigt at ansøge om og få svar på, som navnet nok afslører. Der er dog andre fællestræk ved hurtig lån, som man hurtigt opdager når man ser nærmere på dem. Naturligvis gælder det ikke alle, men som tommelfingerregel kan du godt regne med at følgende ting gælder for et kviklån:

Et hurtigt lån tilbydes af lånevirksomheder

De virksomheder, der specialiserer sig i kviklån, er helt unikke da deres primære funktion er at låne penge ud. Normalt tænker man på banken når snakken falder på at låne penge. Men lånevirksomhederne kan tilbyde vilkår som bankerne ikke kan leve op til og det er dette, der gør dem så populære blandt danskerne.

Fordi man gerne vil låne penge hurtigt, så sørger lånevirksomhederne for at hele processen er så strømlinet og hurtigt som overhovedet muligt. Det vil sige, at man sjældent skal vente mere end et døgn før man modtager pengene. Der kan de almindelige pengeinstitutter bare ikke følge med.

Et hurtigt lån er som regel et lille lån

Hvis man skal låne mange penge, så er det ikke ligefrem de hurtige lån, som man skal sætte sin lidt til. Kviklån er i højere grad rettet mod de borgere, der ønsker at låne mindre summer og betale dem tilbage i en fart. Det kan f.eks. være en uventet regning eller en vaskemaskine der er stået af, der får folk til at låne penge hurtigt. Det samme gælder ved juletid eller til fødselsdagsgaver.

Et kviklån løber typisk over en kort periode

Fordi man som regel ikke låner ret meget, så er det også indlysende at et hurtigt lån ikke har en særlig lang løbetid. Det er jo ikke de store summer man låner og derfor har man ikke behov for en lang tilbagebetalingsperiode. Der koster jo bare en ekstra renter og de er ret høje på et kviklån. Faktisk bliver langt de fleste hurtig lån betalt tilbage indenfor en måned eller to.

Man kan typisk selv være med til at beslutte, hvor længe man vil bruge på tilbagebetalingen. Långiverne er meget fleksible og dermed kan man slippe afsted med meget små afdrag. Men som nævn før, så betyder det også at man får flere renteudgifter.

Det er nemt at blive godkendt til et hurtigt lån

At lån penge hurtigt og nemt er normalt ikke noget man er vant til, især ikke hvis man ansøger om et lån i banken. Der vil ansøgningsprocessen trække ud i det uendelige og man får ofte et nej alligevel. Sådan er det ikke når det kommer til hurtig lån.

Hvis du går i banken og ansøger om et lån, så skal du være forberedt på, at banken vil have et meget grundigt indblik i din økonomi og vaner. Dette sker fordi banken vil risikovurdere og sikre sig, at du er en person som betaler lånet tilbage. Det er dog en meget tidskrævende proces, og hvis man skal bruge penge i en fart, så er det ikke ligefrem optimalt. Hvis lånet skal gå til forbrug, så kan man ofte godt skyde en hvid pind efter et lån i banken, da de ikke er glade for at bevillige forbrugslån. Kravene er høje og det tager lang tid.

Når det kommer til hurtig lån, så er det meget nemmere og det går meget hurtigt. Fordi låne virksomheden ikke skal have indblik i dine økonomiske vaner, så tager det ikke ret lang tid fra at man ansøger og til man har et svar. Desuden er kravene meget nemme at overholde, så længe man er fyldt 18 år, er dansk statsborger og har et NemID. Skulle man alligevel ønske at vide mere, så kan man læse alle detaljerne på virksomhedens hjemmeside. På den måde kan du sikre dig, at du lever op til kravene før du ansøger.

Hvordan skiller et hurtig lån sig ud fra andre låntyper?

Som du nok har opdaget, så er der mange ting, der gør at et kviklån adskiller sig fra f.eks. et banklån. Det er altså en form for lån, der har sine egne fordele og ulemper, og dem skal man i den grad være opmærksomme på.

Fordelene ved et hurtig lån er mange og ganske åbenlyse. Den korte behandlingstid er den primære fordel, som naturligvis ikke kommer gratis. Det hænger nemlig tæt sammen med den største ulempe ved kviklånet: Renterne. Når man ser på renterne ved et kviklån, så vil man hurtigt opdage at de er langt større end ved noget banklån. Fordi lånevirksomheden ikke har tid til at gennemgå din økonomi og derfor udsættes for en forhøjet risiko, så sørger de for at kompensere ved at have højere renter. Det et altså deres sikring mod at man stikker af fra afbetalingen.

Men de høje renter, som tidligere var noget som man blev skræmt af, er ikke længere så stort et issue som de plejede. Der er nemlig meget stor konkurrence på lånemarkedet og det har gjort, at virksomhederne er nødt til at presse priserne, hvilket jo bare kommer kunderne til gode. Man skal sørge for at udnytte dette, for på den måde kan man virkelig finde nogle hurtig lån, der er meget favorable. Det er også derfor at man med fordel kan benytte tabellen længere oppe til at skabe et overblik.

Vær særlige opmærksom på lånets omkostninger

Når man optager et hurtigt lån, så er det altafgørende at man har kastet et grundigt blik på de omkostninger, der er forbundet med lånet. Omkostningerne er de renter og gebyrer, der bliver pålagt. En af de primære grunde til at danskerne fortryder at have optaget kviklån er, at de ikke læste betingelserne ordentligt og dermed ikke var forberedt på omkostningerne.

Som regel kan man se en oversigt over de totale omkostninger, der er ved et hurtig lån på hjemmesiden og dermed kan man sikre sig mod at bliver snydt. Gebyrer og renter er de ting, der koster dig penge og hvis du bare har styr på dem, så er du godt kørende.

Hvad gør jeg, hvis der er problemer med tilbagebetalingen?

Det kan også være en god idé at lægge et overordnet budget, så du har et overblik over tilbagebetalingen af dit quicklån. Et budget kan i mange tilfælde være en stor hjælp, for der vil ofte være svingende udgifter fra måned til måned. Det betyder, at der kan være visse måneder, hvor det er sværere at få rådighedsbeløbet til at række.

Der er mange fordele ved at lægge et budget over tilbagebetalingen af et lån, men budgettet kan ikke sikre dig overfor alle uforudsete udgifter. Der kan stadig ske noget uforudset, så der ikke er råd til at betale afdrag på lånet. Hvis du skulle ende i denne situation, må du ikke ignorere problemet. Du bør altid kontakte din kreditor og informere dem om situationen. I mange tilfælde vil de være meget åbne overfor at finde en løsning, så du ikke ender i en uheldig position i forhold til tilbagebetalingen. Det kan for eksempel være en mulighed at springe et afdrag over, hvis der er en måned, hvor din økonomi er stram. Der vil naturligvis blive tilføjet en ekstra måneds renter på lånet, men du undgår rykkergebyrer. Hvis der sker store ændringer i din økonomi, kan det også være en mulighed at formindske afdragene, så du skal betale et mindre beløb hver måned.

Du må aldrig ignorere problemet, hvis du har svært ved at overholde afdragene på lånet. Problemet vil oftest blot vokse sig større, fordi der tilføjes gebyrer til lånet. Husk på, at det både er tidskrævende og omkostningsfyldt for din kreditor at skulle inddrive lånet fra en modvillig låner. De vil ofte være meget samarbejdsvillige, hvis du kontakter dem med en konstruktiv og løsningsorienteret