Med børnene i Thy

Thy er kendt for sin unikke og vilde natur, sine naturparker og naturligvis som et surfer paradis, med både Vesterhavet og mere rolige søer. Det er derfor intet under at turister hvert år flokkes om dette skønne område. Thy er dog også et fantastisk sted for børnefamilier med børn i alle aldre. Vi har derfor samlet nogle gode anbefalinger sammen til dig og din familie, hvis I planlægger en familieferie i det skønne Thy.

Thy har langt flere tilbud til børn og børnefamilier end man umiddelbart skulle tro. Ud over de mere oplagte ting som f.eks. ture på stranden og cykelture i naturen, rummer Thy et utal af andre perler. Dem der på forhånd undersøger hvilke tilbud og muligheder der er, og som regel også dem der får mest ud af ferien.

Hver familie er forskellig, og har forskellige præferencer, så tillad mig blot at komme med nogle forslag her, så kan I selv beslutte jer for hvad der passer til jeres families ønsker.
Hvad med et besøg i Nordssø-akvariet med et kæmpe hajbassin eller Thisted Lilleby, en tro kopi af Thisted bymidte anno 1950 blot i en tiendedel størrelse. Hvis I kan komme tidligt op, kunne det måske også være sjovt at opleve en live fiskeauktion på Hanstholm Fiskeauktion, hvis ikke ligefrem i selv skal med ud at fiske.

Ja, det er faktisk en mulighed at komme med ud på en fiskerkutter, og opleve den del af livet i Thy! Er I en aktiv familie, kunne det måske også være sjovt at lære noget vandsport, enten ved at tage et lille kursus i at surfe på traditionel vis eller måske i Thy Cablepark, hvor I bliver trukket rundt i vandet af et kabel. Listen over ting I kan gøre er meget lang, og er langtfra udtømt med de ovenstående forslag. I kunne f.eks. også overveje bolchekogeri, at køre om kap i gocarts, at besøge en bondegård med indendørs legeplads osv. osv. Så sørg for at have underøgt mulighederne godt hjemmefra.

Som mange andre steder, fremstår Thy naturligvis bedst i solskin. Men til tider vælger solen bare at holde ferie samtidigt med os. Så sørg for at have pakket godt med tøj, så vejret ikke får lov til at spolere et skøn ferie. Er der flere børn i familien, kan det også være en god ide at sætte navnemærker i tøjet, det gør alting meget lettere. Hvis I tager jeres navnelabels med på turen, kan I også sætte dem på drikkedunke, kopper osv. så er der hele tiden styr på hvis der er hvis, og opvasken bliver lidt mindre når kopperne bliver genbrugt.

Hvis I har mindre børn med på ferien, kan det give en tryghed for både forældre og børn hvis børnene har en ID armbånd på, med deres navn og jeres telefonnummer, så alle bedre kan slappe af og nyde ferien, også selvom får lov til at gå på opdagelse.

Året rundt sker der en række aktiviteter i Thy for både voksne og børn, så vi anbefaler at du besøger enten et turistbureau eller Visit Danmarks hjemmeside før dit besøg, og undersøger hvilke aktiviteter der er i området i den periode du er på besøg.
Så glæd jer – I får en skøn ferie.

This div height required for enabling the sticky sidebar